Vind eenvoudig de juiste deurmat die bij uw woonsituatie past!


Ontdek het aan de hand van onze 9 typen deurmat-gebruikers
Kies nu uw mat!

Een schone en droge vloer begint met een deurmat. Er zijn tegenwoordig zoveel verschillende deurmatten dat u misschien door de bomen het bos niet ziet. Want welke mat past het beste bij úw (woon)situatie? Wij helpen u op weg met het maken van de juiste keuze d.m.v. onze 9 typen deurmat-gebruikers!

9 typen deurmat-gebruikers

Geen één situatie is hetzelfde, daarom zijn de 9 types verdeeld in verschillende (woon)situaties. Voor elke situatie hebben wij 5 deurmatten voor u geselecteerd, aflopend in kwaliteit. Deze selectie hebben wij gemaakt op basis van 7 jaar kennis en ervaring. Bekijk wat voor type u bent en ontdek welke binnen deurmat bij uw woonsituatie past. Het kiezen van een deurmat was nog nooit zo makkelijk.

Bent u op zoek naar een buiten deurmat?
Bekijk top 5 buitendeurmatten


De familiemensEigenschappen deurmat Verschuift niet
Houdt vuil en vocht buiten de deur
Bekijk top 5 deurmatten voor de familiemens
De tweeverdienersEigenschappen deurmat Mooi en praktisch
Bestand tegen vuil en vocht
Bekijk top 5 deurmatten voor tweeverdieners
De appartement eigenaarEigenschappen deurmat Vocht absorberend
Mooi en praktisch
Bekijk de top 5 voor de appartement eigenaar

De dierenvriendEigenschappen deurmat Huisdierenhaar-vrij
Vuil- en vochtwerend
Bekijk top 5 deurmatten voor de dierenvriend
De design liefhebberEigenschappen deurmat Past perfect bij de rest van het interieur
Unieke uitstraling
Bekijk top 5 deurmatten voor de design liefhebber
De buitenmensEigenschappen deurmat Houdt modder en natte schoenen buiten de deurBekijk de top 5 voor de buitenmens

De ondernemerEigenschappen deurmat Bestand tegen intensief gebruik
Lange levensduur
Bekijk top 5 deurmatten voor de ondernemer
De seniorEigenschappen deurmat Verschuift niet
Vochtabsorberend
Bekijk top 5 deurmatten voor de senior
De vierwielerEigenschappen deurmat Rolstoelvriendelijk
Verschuift niet
Bekijk de top 5 voor de vierwielerType 1 De familiemens

‘Family first’ is een Engelse uitspraak dat perfect past bij de familiemens. Bij de familiemens komt het gezin altijd op de eerste plek. De familieman of vrouw zoekt een entreemat die vuil en vocht buiten de deur houdt. Ook moet de deurmat van goede kwaliteit zijn omdat er veel van binnen naar buiten en van buiten naar binnen wordt gelopen. Daarnaast moet de mat stevig liggen zodat rennende kinderen niet over de mat kunnen uitglijden.

Top 5 aanbevolen binnen deurmatten voor de familiemens:Type 2 De tweeverdieners

De tweeverdieners wonen in een mooi rijtjeshuis of in een appartementencomplex. Het koppel zoekt een mooie entreemat voor binnen die ervoor zorgt dat vuil en vocht niet mee naar binnen wordt gelopen.

Top 5 aanbevolen binnen deurmatten voor de tweeverdieners:


Type 3 De appartement eigenaar

De appartement eigenaar woont (zoals de naam het al zegt) in een fijn appartementencomplex met een knus balkon in een mooie omgeving en/of dichtbij het centrum. De bewoner zoekt een praktische deurmat die vooral vocht opneemt want in de meeste appartementencomplexen ligt al bij binnenkomst een goede entreemat met een vuil- en vocht absorberende werking.

Top 5 aanbevolen binnen deurmatten voor de appartement eigenaar:


Type 4 De dierenvriend

Bij de dierenvriend wijkt de hond of kat nooit van zijn of haar zijde. De mobiele telefoon van de dierenliefhebber staat vol met honden of kattenplaatjes. De dierenvriend zoekt een deurmat die niet vol gaat zitten met dierenharen én die uitstekend het vuil van de viervoeter opvangt.

Top 4 aanbevolen binnen deurmatten voor de dierenvriend:


Type 5 De buitenmens

De buitenmens is (zoals de naam al doet vermoeden) altijd buiten. Zelfs tijdens de pauzes op het werk weerhoudt het deze persoon niet om even een frisse neus te halen! Ook in het weekend is de buitenmens liever buiten dan dat hij/zij achter de pc of televisie kruipt. De buitenmens zoekt een allround deurmat die zowel viezigheid als nattigheid buiten de deur houdt.

Top 5 aanbevolen binnen deurmatten voor de buitenmens:


Type 6 De design liefhebber

De design liefhebber houdt van decoratieve en bijzondere interieuritems. De liefhebber van design kiest niet zomaar een standaard mat maar een mooie unieke deurmat die past bij zijn of haar prachtige richting.

Top 5 aanbevolen binnen deurmatten voor de design liefhebber:Type 7 De ondernemer

De ondernemer heeft altijd de droom gehad om voor zichzelf te beginnen. De zakenman of vrouw zoekt voor zijn/haar winkel of kantoorruimte een zeer kwalitatieve deurmat die lang mee kan. De inloopmat moet ondanks intensief gebruik er mooi en netjes uit blijven zien.

Top 5 aanbevolen binnen deurmatten voor de ondernemer:


Type 8 De senior

De senior staat nog vol in het leven en woont in een fijne (senioren)flat of rijtjeshuis. De man of vrouw met veel levenservaring zoekt een deurmat die met name redelijk vocht kan opnemen. De mat moet natuurlijk stevig liggen zodat struikelen of uitglijden wordt voorkomen. Ook moet de entreemat mits van toepassing rolstoelvriendelijk zijn.

Top 4 aanbevolen binnen deurmatten voor de senior:Type 9 De vierwieler

De vierwieler zit in een rolstoel omdat lopen helaas niet (meer) gaat. De vierwieler zoekt een binnen deurmat die vocht opneemt én rolstoelvriendelijk is. De deurmat moet dus niet meedraaien wanneer er met een rolstoel overheen gereden wordt.

Top 5 aanbevolen binnen deurmatten voor de vierwieler:Top 5 buiten deurmatten

Voor elke woonsituatie

Bent u nog steeds verwikkeld in het wie-ben-ik-spel of vergeten wij uw (woon)situatie te benoemen? Laat het ons weten! Ook als u het lastig vindt om een deurmat te kiezen. Neem contact met ons op. Wij helpen u graag verder, 085 888 3671.