Gekozen filters:

Hoe bepaal ik de juiste afmeting voor mijn deurmat?

Bepaal eenvoudig de maat van je nieuwe deurmat voor in een uitsparing of voor los op de vloer. Met ons simpele stappenplan, advies en tips meet je altijd de juiste maat.Ik wil de juiste maat opmeten of bepalen van een ...


Hoe meet ik de juiste maat van een verzonken deurmat in een uitsparing of op een kruipluik?

Met onze digitale snijmachine snijden wij je inbouw deurmat altijd tot de mm nauwkeurig op maat. Het enige wat je hoeft te doen, is de uitsparing op te meten en de deurmat te bestellen. We helpen je hier graag bij.

Het verzonken stukje vloer bij de voordeur noem je een uitsparing. Vaak zit hier ook het luik van de kruipruimte.

Stappenplan deurmat in uitsparing (op maat) opmeten
 1. Meet de breedte (lijn 1+2)
  Meet lijn 1 en 2 van de uitsparing. Schrijf de maten in cm op (bijv. 86,2 cm).

  Komt er een andere maat uit bij lijn 2 (enkele mm verschil)? Kies altijd de langste maat. Zo kun je altijd iets bijsnijden en weet je zeker dat de deurmat past.
 2. Meet de lengte (lijn 3+4)
  Meet lijn 3 en 4 van de uitsparing. Schrijf de maten in cm op (bijv. 86,2 cm).

  Komt er een andere maat uit bij lijn 4 (enkele mm verschil)? Kies altijd de langste maat. Zo kun je altijd iets bijsnijden en weet je zeker dat de deurmat past.
 3. Meten is weten!
  Herhaal stap 1 en 2 en controleer jezelf. Of laat iemand anders opmeten. Zo voorkom je dat je per ongeluk een foute maat besteld.
 4. Haal 2 mm van de lengte- en breedtemaat af
  Bijv. 100 x 80 cm wordt 99,8 x 79,8 cm. De deurmat kan namelijk altijd iets uitlopen.
 5. Bestel je deurmat op maat
  Vul de breedte maat en lengte maat in cm op de productpagina. Wist je dat je je deurmat zelfs tot de mm nauwkeurig kunt bestellen?

Met een scherp stanleymes en een meetlat snij je eenvoudig zelf (via de onderkant) de hoekjes uit de mat.

Liever door ons op maat laten snijden? Hiervoor vragen wij een extra toeslag. Vraag direct een prijsopgave op.
Is er een groter verschil (een paar centimeters) tussen de opgemeten lijn 1+2 of lijn 3+4? Dan is de uitsparing niet haaks. Wij adviseren dan om de grootste breedte maat en grootste lengte maat te bestellen. Je kunt de deurmat dan zelf in de juiste maat bijsnijden. Met een scherp stanleymes en een meetlat snij je eenvoudig (via de onderkant) de mat op maat.

Bij een paar millimeter is het verschil amper zichtbaar. De haartjes van de mat springen altijd iets naar buiten toe, waardoor dit het verschil netjes opvult.
Is je uitsparing dieper dan de gewenste deurmat? Onze vochtbestendige opvulmatten zorgen ervoor dat je deurmat gelijk komt te liggen met de vloer.

De opvulmat (ondervloer) wordt in exact dezelfde maat als je deurmat gesneden. Je kunt maximaal 2 opvulmatten combineren voor extra opvulling. Je hebt keuze uit een opvulmat van 3,6 mm en 5 mm. Bekijk onze opvulmatten.Hulp of advies nodig bij het opmeten?

Bel of chat met ons .Hoe bepaal ik de juiste maat van een deurmat los op de vloer?

Wij adviseren je om een deurmat met een netjes afgewerkte (rubberen) rand te kiezen. Dit oogt namelijk het mooist los op de vloer. Deze type deurmatten zijn beschikbaar in standaard maten (bijv. 60 x 80 cm).

Je kunt ook kiezen voor een op maat gemaakte deurmat. Deze worden zonder rubberen rand bezorgd. Geen zorgen, de mat gaat niet rafelen of omhoog krullen. De deurmatten op maat worden namelijk strak afgewerkt dankzij onze professionele snijmachine.

 • Tip! Een te kleine deurmat kan een verloren indruk geven.

  Zorg ervoor dat je max. 10-15 cm ruimte aan de linker- en rechterzijde van de deurmat houdt voor een mooie entree. Bij een hal tussen 2 muren geldt dit niet. De deurmat kan hierbij over de gehele breedte liggen.Hulp of advies nodig bij het kiezen van een afmeting?

Bel of chat met ons . Wij zijn doordeweeks open tot 21.00 uur en zaterdag tot 17.00 uur.