Gekozen filters:

Wat is het verschil tussen droogloopmat en schoonloopmat?

Deurmatten houden uw entree vrij van vocht en vuil. In onze webshop vindt u onder andere schoonloopmatten en droogloopmatten. Maar wat is het verschil tussen een droogloopmat en schoonloopmat? En wanneer kiest u tussen deze twee soorten entreematten? Wij vertellen het u!

Verschil schoonloopmat en droogloopmat

Beide matten hebben dezelfde functie, namelijk uw entree schoonhouden. Wat is nu precies het verschil tussen deze twee deurmatten?

Zoals de naam al doet vermoeden, zorgt een droogloopmat dat uw schoenen bij binnenkomst worden ‘drooggelopen’. Een droogloopmat is dus echt bedoeld om vocht op te nemen. Een schoonloopmat is daarentegen een perfecte vuilschraper. Door de stugge en rechte polen, schraapt de mat zo het vuil onder uw schoenzolen vandaan. Het vuil blijft niet bovenop liggen, maar zakt weg tussen de polen. Ideaal, want zo wordt vuil niet mee naar binnen gelopen.

Natuurlijk hebben onze deurmatten zowel een schrapende als vochtabsorberende functie. Alleen de schoonloop mat blinkt meer uit in het wegschrapen van vuil en een droogloopmat in het opnemen van vocht. Bent u op zoek naar beide entreematten? Bekijk dan eens onze allround deurmatten. Een allround deurmat is zowel een schoonloop- als droogloopmat!


Welke deurmat u kiest, is afhankelijk van het doel van de mat en uw woonsituatie.


Welke droogloopmat of schoonloopmat moet ik kiezen?

Home Design Shops heeft een groot assortiment met deurmatten. U kunt kiezen uit diverse merken, kleuren, maten en diktes.


Het verschil tussen onze droogloopmatten is de hoeveelheid vocht een droogloopmat per m2 kan opnemen. Een drooglooploopmat kan tot wel 8 liter vocht per m2 opnemen! Een voorbeeld van een uitstekende droogloopmat is de Ambiant Passage. Om uw keuze tussen onze droogloopmatten iets te vergemakkelijk, kunt in het filtermenu selecteren op droogloop uitstekend, goed of redelijk. Een uitstekende droogloopmat kan tot 8 liter vocht per m2 opnemen en een redelijke deurmat ongeveer 2 tot 3 liter vocht per m2. Hoeveel een deurmat aan vocht moet opnemen is wederom afhankelijk van uw wensen.

Het verschil tussen onze schoonloop deurmatten zit in de stugheid van de garens. Hebben de garens van een mat een fijne structuur? Dan is de schrapende werking minder effectief dan een mat met een grove structuur. De schrapende werking kunt u selecteren in het filtermenu. Van een mat met redelijk vuilschrapend vermogen tot uitstekend vuilschrapend vermogen.Voor een buitenmat adviseren wij o.a. de Hamat en Forbo Coral Grip!


Combineren van een schoonloopmat en droogloopmat

Een schoonloop mat wordt doorgaans buiten neergelegd en een droogloopmat binnen. De mat voor buiten is perfect om vóór de deur grof het vuil onder uw schoenzolen weg te schrapen en eenmaal binnen hoeven de schoenen alleen nog drooggelopen te worden. Een schoonloopmat buiten met een droogloopmat binnen is de meest effectieve combinatie om uw vloer vrij te houden van vuil en vocht.

Interesse in een mat? Bestel bij Home Design Shops!

Deurmatten koopt u bij Home Design Shops: dé webshop met kwalitatieve deurmatten.

Bij ons kunt u met een gerust hart online een inloopmat bestellen. Onze webshop is namelijk gecertificeerd door Q-shops. Q-shops is een officieel keurmerk speciaal voor webwinkels. Ook heeft Home Design Shops een veilige betaalomgeving waar u kunt afrekenen met o.a. IDeal of PayPal. Een mat achteraf betalen d.m.v. AfterPay behoort ook tot één van de betalingsmogelijkheden.

Na betaling wordt de mat binnen 1 tot 2 werkdagen bij uw thuis geleverd. U kunt uw bestelling tevens ophalen bij Home Design Shops in Zoetermeer of in één van onze showrooms. Uw deurmat wordt gratis verzonden vanaf €35.

Heeft u interesse in één van onze matten, maar twijfelt u nog? Vraag gratis een deurmat staal aan! Heeft u vragen over het (online) bestellen van een mat? Neem contact op met de klantenservice, 085 888 3671.

Homedesignshops
 • De beste service

  97% beveelt ons aan

 • Altijd goed advies

  Ook bij technische vragen

 • Snelle bezorging

  Wanneer het jou uitkomt

 • Veilige betaling

  Achteraf betalen mogelijk

 • 100% zekerheid

  Door het Q-Shops keurmerk

Onze winkels