Gekozen filters:

Kokosmatten op maat

Kokosmat op maat nodig? Lengte en breedte worden (machinaal) exact op maat gesneden. Perfect voor uitsparing of tussen 2 muren. Levensduur van zeker 10 jaar, dankzij speciaal geïmpregneerde kokosvezels Gratis stalen. Gratis in 1 dag thuisbezorgd.Waarom wordt een kokosmat vaak gekozen?


 • Natuurlijke uitstraling

  Een kokosmat zorgt voor een mooi en natuurlijke uitstraling. Vooral de kokosmat naturel.

 • Extreem lange levensduur

  Kokos deurmatten op maat binnen gaan wel 10 jaar mee door de 100% natuurlijke kokosvezels.

 • Zeer goed schrapend vermogen

  Dankzij de harde en stugge kokosvezels, schraapt de mat zo het vuil onder je schoenen weg. Een kokosmat kan minder goed vocht opnemen. Daarvoor adviseren wij een mat van Forbo Coral Classic.

 • 100% Duurzaam

  Met een natuurlijke kokosmat, creëer je een milieubewust interieur.

Waar moet ik rekening mee houden als ik een kokosmat op maat kies?


 • Bepaal de kleur

  Je kan kiezen uit 12 kleuren. Kies uit effen gekleurde kokosmatten of gemêleerde kokosmatten. Ga voor een natuurlijke look met een Kokosmat Naturel en voor een tijdloze en stoere hal met een Kokosmat Antraciet.

 • Kies de juiste maat (of vorm)

  Het opmeten van de juiste maat, hangt af van je situatie. Bijvoorbeeld een kokosmat in een uitsparing, tussen 2 muren of los op de vloer. Wij hebben voor deze 3 situaties de meettips op een rijtje gezet.

 • Bepaal of de kokosmat dik genoeg is (voor een uitsparing of kruipluik)

  De kokosmatten zijn 1,7 cm dik. Is dit niet dik genoeg voor jouw uitsparing of kruipluik dan hebben wij handige opvulmatten.


Tip: Bestel gratis een kokosmat staal

Ontdek jouw favoriete kleur! De stalen ontvang je binnen 1 dag in huis.
Hoe wordt mijn kokosmat op maat gesneden?

Jouw kokosmat wordt vanaf een grote rol op maat gesneden met onze professionele en geautomatiseerde snijmachine. Gratis en tot de millimeter. Een rechthoekige kokosmat kan je eenvoudig online in onze shop bestellen. Je geeft de gewenste lengte en breedte maat op en wij doen de rest. Een niet-rechthoekige kokosmat (bijvoorbeeld met meerdere inkepingen) kan je via een prijsopgave opvragen. De kokosmatten worden al binnen 1 dag thuisbezorgd.

Wat zijn de voordelen van jullie gratis op maat service?

 • Nette afwerking (dankzij onze professionele snijmachine)

  De mat gaat niet rafelen of omhoog krullen.

 • Bepaal zelf tot de mm de maat van je (niet)-rechthoekige kokosmat

  Ga voor een strak afgewerkte entree. Kies zowel de lengte- als breedte maat.

 • Super snel thuisbezorgd

  Al binnen 1 dag. Dankzij onze professionele en geautomatiseerde snijmachine.
Veel gestelde klantvragen:


Ja, wij hebben een super snijmachine die je kokosmat in elk gewenste vorm tot de millimeter op maat kan snijden, zoals::

 • Niet-rechthoekige kokosmatten

  Voor niet rechte (scheve) muren.

 • Kokosmatten met inkepingen

  Voor bijvoorbeeld de radiator of uitstekende plinten.

 • Ronde kokosmatten

  Voor als eyecatcher in huis.


Hoe bestel ik een niet-rechthoekige kokosmat?

Voor een mat in een specifieke vorm of afmeting vragen wij een extra toeslag. Je bestelt de mat daarom via een prijsopgave. Het enige wat je hoeft te doen is je (adres)gegevens en een tekening met de afmeting van je mat te mailen. Wij berekenen voor jou de totale kosten. De kosten zijn o.a. afhankelijk van het soort deurmat, de afmeting, het aantal inkepingen enzovoort.
Al binnen een paar uur ontvang je de prijsopgave in je mailbox.

Je kunt ook geen gebruik maken van onze op-maat-service en zelf een rechthoekige deurmat op maat snijden. Aan jou de keuze!
Dit is zeker mogelijk. Met een scherp stanleymes en een meetlat snij je eenvoudig (via de rubberen onderkant) de mat op maat.

Je kan ook direct gebruik maken van onze gratis-op-maat-service! Wij snijden de mat in iedere vorm of maat tot de millimeter voor je op maat!
De kans is groot dat onze kokosmatten van 17 mm dik, niet dik genoeg zijn voor jouw uitsparing of kruipluik. Als oplossing hiervoor hebben wij opvulmatten. Met een opvulmat kan je je kokosmat ophogen, zodat de mat op gelijke hoogte komt te liggen met je vloer.

Het kan voorkomen dat je niet genoeg hebt aan 1 opvulmat, maar dat je 2 opvulmatten nodig heb om aan de juiste dikte te komen.De opvulmat(ten) wordt samen met je entreemat gratis en direct op maat gemaakt.

Je kan kiezen uit 2 (vochtbestendige en rubberen) opvulmatten

Ja, je kan gratis tot 3 stalen bestellen. Selecteer je gewenste kokosmat en voeg (d.m.v. de oranje stalen-button) direct je staal aan je winkelmand toe. Vul vervolgens je (adres)gegevens in en wij zorgen dat de proefstukjes binnen 1 dag gratis worden thuisbezorgd.

De stalen passen door je brievenbus, dus thuisblijven is niet nodig.
Een goede kokosmat heeft vele voordelen. Wij zetten ze je voor op een rijtje:

 • Lange levensduur

  Onze matten zijn 100% gemaakt van kokosvezels. De vezels zijn geïmpregneerd en hierdoor is de mat slijtvast, maar ook rot- en schimmelbestendig.

 • Altijd een mat die echt werkt

  De garens zijn sterk en plet-bestendig. Je kan dus altijd goed het vuil (en vocht) onder je schoenen wegvegen.Bij goedkope kokosmatten gaan de garens vaak na een tijdje plat liggen en nemen het vocht niet goed meer op.

 • Geen kleurverlies

  Je kokosmat blijft eruit zien als nieuw. De mat behoudt haar oorspronkelijke kleur. Zelfs na jarenlang intensief veeg-gebruik en veel zonlicht.

Wij geven je tips voor het meten van de maat. De maat is afhankelijk waar de kokosmat komt te liggen:

 • Op de matput of in een uitsparing

  Meet de maat van de matput of uitsparing. Haal 2 mm van de lengte- en breedte maat af. De mat loopt namelijk altijd iets uit en zo weet je zeker dat de mat past.

 • Tussen 2 muren

  (1) Bepaal of de mat onder of naast de plinten wordt gelegd. Je krijgt een mooiere afwerking als de mat onder de plinten ligt. Je meet de mat dus van muur tot muur of van plint tot plint.

  (2) Meet alle zijden van de mat. Lengte zowel links als rechts en breedte zowel boven als onder. Pak de grootste afmetingen om een te kleine mat te voorkomen.

  (3) Houd rekening dat je met het open en dicht doen van je deur, je altijd op de mat kan blijven staan. Anders word je vloer alsnog vies.

  Let op: Heb je geen rechthoekige deurmat? Bijvoorbeeld omdat je een inkeping moet maken of omdat je schuine muren hebt? Vraag een prijsopgave aan.

 • Los op de vloer

  Als de kokosmat los op de vloer komt te liggen, kan je óók kiezen voor een kokosmat in een standaard afmeting.

Tip: Heb je een oude deurmat liggen? Meet dan direct de maat op van je oude deurmat.
Alle kokosmatten op maat worden afgewerkt zonder rand. Wil je graag een mat mét een rubberen rand? Bekijk dan in onze shop kokosmatten in standaard maten.

De kokosmatten op maat worden strak afgewerkt dankzij onze professionele snijmachine. Geen zorgen, de mat gaat niet rafelen of omhoog krullen.
Nee, je hoeft je daarover geen zorgen te maken. Onze deurmatten zijn gemaakt 100% kokosvezels. De vezels zijn snijvast en gaan dus niet rafelen of omhoog krullen wanneer de kokosmat op maat wordt gesneden.
Je moet vooral rekening houden met het volgende:

 • Bepaal de plek van de kokosmat

  In een matput/kruipluik.
  Tussen 2 muren.
  Los op de vloer

 • Bepaal de kleur van de mat

  Kies een kleur die je mooi vindt of een kleur die past bij je interieur. Naturel wordt het meest door onze klanten gekozen

 • Meet de maat op van de kokosmatt

  Bekijk de vraag Hoe meet ik de juiste maat? De maat hangt af van de plek waar de mat komt te liggen.

De kokosmat bestel je heel eenvoudig bij ons online. Het enige wat je hoeft in te vullen is de lengte- en breedte maat en of je de mat wilt ophogen (voor je uitsparing). Je kan bij ons ook altijd telefonisch bestellen.

De maat kan je tot de millimeter opgeven. Bijvoorbeeld: 55,2 cm (b) x 90,8 cm (l). Je kan de lengte en breedtemaat ook omwisselen, omdat je geen rekening hoeft te houden met de looprichting van de mat. (Let op: vul de lengte en breedte maat in met de goedkoopste prijs!)

Moet de kokosmat opgehoogd worden, omdat je uitsparing bijvoorbeeld te diep is? Dan kan je direct een deurmat ondervloer bij je bestelling bestellen.
Je koopt al een kokosmat van goede kwaliteit v.a. € 52,45 per m2. Bestel je bijvoorbeeld een kokosmat op maat van 60,2 cm (b) x 100,8 cm (l) dan kom je ongeveer op € 58,- uit.

De prijs is afhankelijk van o.a.:

 • De afmeting

  Een kleine kokosmat voor een matput zal (vanwege de afmeting) goedkoper zijn dan een grote mat voor bijvoorbeeld tussen 2 muren.

 • Kleur

  Bij een gekleurde kokosmat zijn de garens geverfd (in bijvoorbeeld de kleur blauw of zwart). De garens van een kokosmat naturel zijn niet geverfd en daarom goedkoper dan een gekleurde mat.

De kokosmatten worden veelal binnen 1 dag bij je thuisbezorgd.

De matten kunnen zo snel bezorgd worden omdat ze zelf op maat snijden met onze super machine en omdat we onze eigen voorraad met kokosmatten hebben.
Een kokosmat is een echte allround mat en is daarom vrijwel geschikt voor elke situatie. De mat kan uitstekend het vuil onder de schoenen wegschrapen (dankzij de harde kokosvezels), maar kan ook goed vocht opnemen.

Wij raden een andere deurmat aan wanneer...

 • ...de mat veel vocht moet kunnen opnemen

  Ontdek onze droogloopmatten

 • ...de mat buiten wordt gelegd

  De kokosmat kan geen enorme hoosbuien aan en de mat zal op den duur er niet zo mooi meer uit zien. De kokosmat kan je buiten neerleggen, maar onder een afdakje. Bekijk alle buitenmatten zoals borstel- en rubberen matten.

 • ...de mat voor kantoorruimtes of winkels wordt gebruikt.

  Kies een Forbo Coral mat: geschikt voor dagelijks en intensief loopgebruik!
Niet-rechthoekige kokosmat nodig? Geen probleem

Past een rechthoekige of vierkante kokosmat op maat niet in jouw hal? Bijvoorbeeld omdat je muren scheef zijn of omdat je muren hebt met meerdere hoeken? Wij maken óók niet-rechthoekige kokosmatten exact op maat. Voor een mooi afgewerkte entree.

Een niet-rechthoekige kokosmat bestel je eenvoudig via een prijsopgave. Binnen een paar uur ontvang je de prijsopgave in je mailbox en kan je gelijk de kokosmat bij ons bestellen. Voor het op maat snijden vragen wij een extra toeslag. Deze toeslag is afhankelijk van de maat van de kokosmat en aantal inkepingen.

Niet-rechthoekige kokosmatten zijn:

 • Mat met inkepingen (hoekjes eruit)
 • Schuinaflopende matten (voor scheve muren)
 • Ronde kokosmatten

Rechthoekige cocosmatten op maat kan je direct online bij ons bestellen. Alle matten worden tot de millimeter exact op maat gemaakt en gaan niet rafelen of omhoog krullen.


Ontvang nu een prijsopgave
Laat je kokosmat inmeten, snijden en leggen

Opmeten en plaatsen van je kokosmat lastig? Of wil je een zo strak mogelijk eindresultaat? Maak gebruik van onze vakkundige legservice.

Je kan gebruik maken van de legservice als:

 • Je meerdere inkepingen nodig hebt.
 • Je muren schuin (en niet haaks) zijn.
 • De afmeting vooraf lastig te bepalen is.
 • De deurmat verlijmt moet worden. (vaak nodig voor bedrijven/winkels)


Waarom mijn kokosmatten op maat bestellen bij Home Design Shops?

 • Gratis tot de mm exact op maat
 • Gratis kokosmat stalenservice
 • (Veilig) achteraf betalen is mogelijk
 • Mogelijk om direct af te halen bij ons in Zoetermeer
 • Vakkundig advies en hulp (ook in het weekend en ’s avonds)
 • Professionele inmeet- en legservice voor een strak eindresultaat


Kokosmat op rol bestellen

Kokosmat op rol of van de rol kopen? Koop nu een kokosmat op rol in diverse kleuren en merken bij Home Design Shops. Premium kwaliteit voor een lange levensduur. Groter project (10+ meter)? Neem contact op voor een vrijblijvende offerte.